Klanten Service

Verzenden en Retouren
U betaalt geen verzendkosten voor een bestelling als de orderwaarde hoger is dan € 50,-. Voor orders onder de € 50,- wordt er € 3,95 verzendkosten in rekening gebracht. Voor België geld voor elke orderwaarde een bedrag € 5,- voor de verzendkosten.  Op onze pagina "producten retour sturen" vind u de benodigde gegevens. De terugbetaling volgt binnen 14 dagen na ontvangst van het/de retour gestuurde product(en). Verzenden doen wij met PostNL Pakketpost, klik hier voor meer informatie hierover. Het kan voorkomen dat wij de lamp rechtstreeks door de leverancier laten versturen, bijvoorbeeld door de omvang van het product of om (nog) sneller te kunnen leveren. U ontvangt dan van ons een mail met aangegeven leverdatum.
Schade tijdens vervoer
Het kan helaas voorkomen dat u uw bestelling met schade ontvangt. Natuurlijk ligt het risico van de verzending volledig bij ons en wij zullen er dan ook voor zorgen dat u bestelling zorgvuldig wordt verpakt. Mocht u onverhoopt toch schade hebben, meld dit dan a.u.b. zo spoedig mogelijk. U kunt dit het beste doen door gebruik te maken van ons RMA ticketsysteem, waardoor alle correspondentie voor u en voor ons altijd duidelijk terug te vinden is. Als u een account heeft aangemaakt tijdens het bestellen, dan vind u de RMA aanvraag terug in uw account. Mocht u geen account hebben aangemaakt, dan kunt u deze link gebruiken. Wij zullen er voor zorgen dat spoedig het kapotte onderdeel, of de volledige lamp vervangen wordt.
Garantie op uw product
Wij handelen natuurlijk de garantie van een bij ons gekocht product voor u af. U kunt hiervoor een melding maken via deze pagina. Wij zorgen er voor dat u nieuwe onderdelen of een nieuwe lamp ontvangt als uw klacht binnen de garantie valt.
Bestellen
U ontvangt een bevestigingsmail wanneer u een bestelling heeft geplaatst. Ontvangt u deze niet binnen een half uur na uw bestelling, dan is het verstandig om contact met ons op te nemen. In de bevestigingsemail vindt u de gegevens van de aangeschafte producten terug, maar ook de door u ingevoerde adres gegevens. Controleer deze nog een keer om te voorkomen dat uw pakket naar een verkeerd adres verzonden wordt. Bij het versturen van uw pakket ontvangt u nog een e-mail met daarin track en trace gegevens om uw pakket te volgen.
Betaal Mogelijkheden
U kunt bij ons gebruik maken van diverse betaal mogelijkheden en kunt dus kiezen naar een manier die u het beste ligt. Meer informatie over de betaal mogelijkheden en eventuele beperkingen vindt u terug op deze pagina.
Klachtenafhandeling
Mocht u onverhoopt een klacht hebben, dan horen wij die graag van u. Wij zullen uw klacht in alle redelijkheid en naar uw tevredenheid proberen op te lossen. Stuurt u ons a.u.b. bij voorkeur een mail naar; info@licht-hoeve.nl met een duidelijke omschrijving van uw klacht. U kunt dan van ons binnen 1 à 2 werkdagen een reactie verwachten. Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling. Geschillen kunnen worden voorgelegd aan de Geschillencommissie van Stichting Webshop Keurmerk via info@keurmerk.info.
Orders Bekijken
Wanneer u bij ons een order plaatst, dan kunt u deze in uw eigen account overzicht terug vinden. Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt, welke u in een aparte mail ontvangt. Met dit wachtwoord en uw mail adres kunt u inloggen om zo de status van uw order te bekijken. Daarnaast kunt u in uw account eventueel ook een ticket aanmaken of gegevens updaten.
Updaten van Account Informatie
Door in te loggen op uw account kunt u uw gegevens aanpassen. Hier kunt u ook uw wachtwoord aanpassen naar wens of bijvoorbeeld uw orders bekijken.